maandag 12 februari 2018

Pallet meets zella teal album!!

Vandaag deel 2 van mijn vorige blog. 

Ik heb jullie toen een pallet laten zien welke in bewerkt hebt met mixed media. Super gaaf om te doen, maar nog leuker om er een album van te maken. En dat laat ik jullie in deze blog zien. 
Eerst nog even een foto van de pallet.


Ik had dus bedacht om hier een album bij te maken. Nou ik kan je verklappen... dit is meer dan gelukt. Te goed zelfs.... Hij is een beetje dik uitgevallen, maar ja. Je denkt... ow dit kan er nog wel bij en dit en dat... en ondertussen ben je dus een "bijbel" aan het creëren haha. 




Laat ik eens beginnen met de sluiting. Op de pallet zit een half oogje bevestigd. Hieraan heb ik een touwtje vast geknoopt. Met een oud karabijnslot van een winkelwagenmuntje sluit je dit dikke album. Ook zit er een sleutel aan. 

Ook de sleutel en het slot zijn met gesso bewerkt en vervolgens wat nuvo mousse en metallic wax. Zo creeër je een mooie oude look. Perfect passend. 

Het album is voorzien van een greyboard voor en achterkant. Zo word het lekker stevig. Deze randen zijn ook in de zwarte gesso gezet. En alle kanten beplakt met zella teal papier. 

Ik heb 2 verschillende zakjes gebruikt: penseelzakjes & blokbodemzakjes
Er zijn ook nog mooie stevige kraft enveloppen in geplakt. Zo krijg je mooie flip-flapjes. Handig om een label in de stoppen om bv een persoonlijke journaling (verhaaltje) op te schrijven. 

Hiervan kun je ook een mooie pocket maken door er op de voorkant een stuk dp te plakken en deze aan de zijkanten te voorzien van tape. Dit plak je dus niet helemaal dicht. 


Ik heb dus eerst alle pagina's beplakt met designpapier en deze vervolgens ingebonden met de zutter. Een handig apparaat om je gaatjes mee te ponsen voor je album en daarna de ring mee te sluiten. 
Vervolgens verder gegaan met het album beplakken met de foto's en decoraties. 

Aan de rechterkant zitten dus 2 penseelzakjes in de breedte in het album. Deze heb ik dubbel gevouwen en zijn dus op de vouw in het album ingebonden. Zo heb je een dubbele pagina maar ook een zakje om een label in te stoppen. Heel leuk weer toch?


Ik heb aan 1 binnenzijde de penseelzakjes beplakt. Anders werd het geheel wel erg dik hihi. Maar je ziet dat ik er diverse decoraties aan toegevoegd heb. Oa mini envelopje, kaasdoek/gaas diverse linten uit het zella teal lintenpakket, de bijpassende bloemen behorende bij het zella teal. Touw, bedeltje, doillies, bindertje en ook nog die super leuke stans van joy, vintage flourishes. Zo leuk om ergens achter te steken. 
Dit zijn de labels die in de penseelzakjes zitten. Ook niet aan elke kant beplakt. Wel alles voorzien van desingpapier hoor. 

Op de blokbodemzakken heb ik weer een pocket gemaakt dmv de bodem zelf te gebruiken. 
Ook hier weer van allerlei leuks voorzien. 

En aan de zijkant van de zak weer een flip-flapje gemaakt dmv een klein kraft envelopje. Ook weer leuk voor een label of kaartje in de verstoppen. 

In het midden zit weer een penseelzakje maar nu in de lengte gebruikt. Hier zou je evt aan de bovenkant weer een label in kunnen schuiven. Dit heb ik niet gedaan ... mag jij raden waarom niet haha. 

Er zit hier op beide pagina's een leuk vlaggenlijntje. Deze heb ik op de ene vastgeplakt en vervolgens de pagina omgeslagen en daar vastgeplakt.
Naast diverse foto's zit nog een leuk tabje, leuk geheel word het zo. Sommige voor de sier, sommige wel met functie.

Bij de nieuwe mal van Marianne design zit een ook een stans van een leuk notitieblaadje. Deze doet het ook goed achter je foto's zoals je kunt zien. 


Op de volgende blz heb ik weer een kraft envelop geplakt. Deze kun je weer open flappen. 


Daarna volgen weer 2 penseelzakjes. Ook weer met diverse lintjes, stickers, labeltjes, bedeltjes enzo voorzien. 







Hier weer een penseelzak in de lengte gebonden. 


En als laatste weer een blokbodem zak met een pocket. Ook hier weer zo'n tof tabje eraan. En weer voorzien van leuke deco's. Tof he!!??!!



Op deze pagina zit nog een leuk kraftzakje met een gegolfd randje. Die zakjes zijn zo tof om te gebruiken in je project. Ook weer een leuke slinger erbij met een tekste erop gestempeld. Zo lief!! 

En dan zijn we al bij de laatste pagina aangekomen. Hier weer een envelop gebruikt om weer een label in te verstoppen. Op de enveloppen past precies een journaling kaart uit de zella teal serie. Hierop zijn al hele mooie teksten gedrukt. En maken van jouw album een waar plaatje. 

Hieronder nog wat foto's van het dichte album. Zoals je kunt zien is het echt een dik vol album geworden. Maar met een goede sluiting is dit echt niet erg hoor. 

Aan de ringen heb ik nog diverse lintjes geknoopt. Deze zitten dus allemaal in het lintenpakket. Zo handig bij kimya, jij besteld papier en een lintenpakket en daar zoeken ze bij kimya dus bijpassende linten bij. Zo handig en zijn echt diverse mooie linten die je krijgt. Probeer het maar eens... 


Voor nu was dit hem wel,... heel project is het geworden. Maar ben blij met het eindresultaat. Het zal al lang in mijn hoofd, maar soms ontbreekt het aan tijd om ermee te beginnen.
Maar.......
eind goed, al goed.

Liefs,



Kleine Kraft envelop 7 x 10 cm 10 stuksBlokbodemzak bruin 11x6.5x20.5 per 10Bruine vlakke zakken, 7.5 x 26 cm, penseelzakjes, 25 stuks
Prima marketing, Zella Teal, A4 blok 30 vellenPrima marketing, Zella Teal Journaling Notecards 7.5 x 10 cm 45 velPrima Marketing, Journaling, Zella teal, 10 x 15 cm, 45 velPrima marketing, Zella Teal Flowers Grand Adventure Prima marketing, Zella Teal Ephemera Cardstock Die-CutsLintenset Zella Teal/ mint wishes 24dlg linten set a 0,50 meter per lintje Prima marketing, Zella Teal StickersMarianne D Collactables Tab met tekst NLhttps://kimya.nl/content/Decoraties%202016/cheeseclothsample.jpg
Kraft karton/papier zwart A4 29.7 x 21 cm 20 vel 300 gr.Nieuw: Dubbelzijdige tape 9 mm x 5 meter RODE kwaliteit STICKYDutch Doobadoo Dutch Gesso zwart 250ML 870.002.090
Bind-it-all - Owire rings - Zwart circa 2.5 cm 24 lussen, 6 stuksZUTTER Bind-it-all, pink, per stukKraft envelop 11 x 16 cm 5 stuksPapieren Labels wit 75 x 150 mm 1000 stuks witTim Holtz Paper DistresserBind-it-all Snijtas, per stukDutch Doobadoo Greyboard 10 stuks A5 474.300.004 https://kimya.nl/content/dies%202016/22635159_1530422980371442_185194982_n.pngBundel jute touwtjes 25 cm, circa 100 stuks per bundelLabels aan koord, AFM 25x40 MM, Lichtbruin, 100 stuksLabels aan koord, AFM 15x30 MM, Lichtbruin, 100 stuksKraft labels hartje 3 cm 5 stuksBindertjes met tekst especially for you 25 stuks - Bruinmini Doilies zwart 7.4 cm dia, 5 stuksMini envelopje met kaartje, kraft, 4.4 x 3 cm, 10 stuksPrikker met kraft hart 7.5 cm, 10 stuksMini vlaggenlijn kraft, circa 120 stuks, afmeting verschillende 1.5-3 cmPapieren zakjes bruin met geschulpt randje, 8,5x13 cm 6 stuksStazon inktkussen Teal Blue SZ-000-063Splitpennen met Sleutels 6 stuks in pakje (lange sleutel)https://kimya.nl/content/amerika/31234.jpg

10 opmerkingen:

  1. wat prachtig en wat een werk zit hierin, wel met veel liefde 😘, dat kun je wel zien. Gr. Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ja veel werk en liefde ja. Maar met mooie spullen werken gaat dat al snel toch! Fijne dag, groetjes Esther

      Verwijderen
  2. Esther - ik ben heel ff stil - wat is dit een mooi project.. Zo mooi bedacht en gemaakt! Bedankt dat je het hebt laten zien, zo goed voor de inspiratie, liefs Henriette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, hoop dat je er inspiratie van hebt gekregen. En dat je er stil van word, dank voor dit mooie compliment. X Esther. Fijne dag

      Verwijderen
  3. Wat een gaaf album Es! Heel mooi gemaakt en lekker vol😊

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een gaaf album Es! Heel mooi gemaakt en lekker vol😊

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heb je toch ook een leuk kind ;) <3 En dat album...tja te gek!!! Mooi gemaakt, super uitgevoerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldig album is dit.
    Er is zoveel te zien en wat een werk zeg!
    Echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I think this is one of the most significant information for me.
    And i’m glad reading your article.
    But should remark on some general things, the web site style is perfect,
    the articles is really great : D. Good job…
    หนังไซไฟ

    BeantwoordenVerwijderen