donderdag 30 maart 2017

All for the boys

Hoi allemaal,

Mijn zoon zit in een klas vol jongens dus dan mag mama aan de bak met de jongenskaartjes.
Veel mensen vinden mannen- en jongenskaartjes moeilijk, ik vind het altijd een uitdaging om te maken.

Ik heb twee kaartjes gemaakt voor twee klasgenootjes van mijn zoon.
De kaart is meestal 15 x 15 cm en vanuit daar bouw ik de kaart op.

Met het super stoere Mr Smith Workshop's papier kan je alle kanten op.
Wat ik doe is heerlijk snijden en dan gewoon op de kaart plakken, niet moeilijk doen met alles uit meten , als het iets over de kaart steekt á la maar gewoon lekker schuiven en plakken



Bij deze kaart heb ik het leuke lint gebruikt het Victoria met ijzerdraad, deze kan je wat open trekken tot een soort van prikkeldraad, visnetachtig .
Ertussen de gears stans van Joy ertussen geplakt.

En het leuke happy birthday lint geplakt, kan je op elke verjaardagskaart wel plakken.


En ook bij deze kaart de zelfde basis bijna gebruikt.
Op de leuke kraftvlaggetjes kun je persoonlijk een naam of tekst stempelen, geeft het toch meer persoonlijkheid aan de kaart.


En ook tussen het papier een ander soort ijzerdraad lintje gebruikt de lint metaal in honingraat, zo leuk om voor stoere projecten te gebruiken en nu dat de zomer er weer aan komt ;) leuk voor zee of vissenkaartjes.


Ik hoop dat jullie wat inspiratie krijgen met het maken voor mannen en jongens kaarten, maak het je niet te moeilijk en gewoon lekker schuiven en plakken.
Tot de volgende keer .
XX Christa


woensdag 29 maart 2017

Paas-traktaties


Wat kan je leuke paas traktaties maken van Kimya zakjes en doosjes !

Ik heb er een paar gemaakt en het is zo simpel om te maken....misschien ook wel leuk met kinderen !


Hieronder heb ik een zak met blokbodem gebruikt. Je stopt er eerst wat paaseitjes in ( niet allemaal zelf opeten !!) dan blijft hij wat makkelijker staan als je er mee werkt. En knip dan van bovenaf een punt er uit. Ongeveer net boven de helft, misschien iets meer, maar dat kan altijd achteraf nog.
Pak dan een leuk lint, touw of wat ik heb gebruikt, wit waxcord. En maak er een strik omheen....zo krijg je gelijk twee oren. Ik heb er dan nog een tekst bij gehangen, tekst kan je natuurlijk zelf verzinnen. Dan als laatste een konijnenstaartje....dit is een pompon.


Voor dit konijn heb ik een witte blokzak genomen....ook voor paaseitjes, of een chocoladepaashaas of misschien een klein kadootje......
Ik heb met een rondjes- pons twee witte en twee zwarte rondjes geponst...dit werden de ogen . Je kan ook wiebeloogjes nemen.
Dan heb ik van een hartjes- stans een neusje gestanst en hierachter bloemenstampertjes gebruikt als snorharen . Dan heb ik van jute lint ( met ijzerdraad) de oren gemaakt. Vastgeplakt aan de voorkant van het konijn, en om èèn van de oren een strik gemaakt . En aan de achterkant een labeltje met een stukje van een rietje .


En hier heb ik een kleine fruitzak  tot 'envelop' gemaakt. Op het zakje heb ik in de onderste hoeken een stukje van een doily geplakt. Opplakken en afknippen precies langs de rand...simpeler kan haast niet. En eromheen heb ik een band gemaakt, Even opmeten, aan de achterkant vastplakken en je kan hem om het zakje schuiven .Ik heb die van mij nog met een randpons bewerkt. Op de voorkant heb ik een stickertje met stippeltjes geplakt en daarop weer een haasje. Ook hier een label met zelfgeschreven tekst gehangen.



En last but not least.......een lief konijnendoosje.....

Ik heb de mal van Dutchdoobadoo gebruikt....natrekken, uitknippen en dichtvouwen ( misschien eerst er iets in stoppen) en daarna met een lintje een strikje maken welke je door het gaatje vast kan maken. Ik heb met een ovale stans de voeten en de oren gemaakt. En met een kleine ronde pons het neusje /de wangen. Welke ik nog bewerkt heb met wat distress- inkt voor het blozende gevoel. En met een piepklein bloemetje het neusje gemaakt. En dan kan je met een zwarte stift de oogjes en de snorharen erop tekenen. 


                                                En natuurlijk ook hier weer een kontje gemaakt.....


Ik hoop dat jullie het leuk vinden en dat ik jullie geinspireerd heb.....laat vooral je creaties zien op de Kimya-site ! Ik ben wel benieuwd....


                      

maandag 27 maart 2017

Scrap & Bep, mijn uitwerking

Ha allemaal,
Weten jullie dat de Scrap & Bep pakketjes nog steeds verkrijgbaar zijn bij Kimya?
Dus als je er een keer niet aan mee hebt kunnen doen, maar je vind het ontwerp erg leuk, dan kun je evengoed nog aan de slag!
Je kunt de pakketjes hier vinden.
Ook ik heb vaak genoeg bezigheden, waardoor ik niet altijd direct aan het (af)maken toe kom.
De S&B van oktober 2016 lag er ook nog steeds om afgemaakt te worden. Dat is inmiddels gelukt. Wat een fantastisch project!
We hebben bij Kimya al veel mooie uitwerkingen van jullie langs zien komen. Leuk, dat enthousiasme!
Graag wil ik jullie ook mijn project laten zien;


 Ik heb het prachtige papier gebruikt van 6 1/2" paperpad Provincial van Kaisercraft.
Dit blijft toch wel één van mijn favoriete merken hoor!
De plaatjes komen uit 1 vel van Syta. Deze kleurtjes passen perfect bij het designpapier.


 Uit vilt heb ik verschillende soorten bloemen gestanst, waaronder een oprolroos. In combinatie met papier, swirl, filmstrip, klok, bedel, brad, crispy lint, en een strik van prachtig groen lint met ijzerdraad creëer je zo een leuke toef.
De randjes van de bloem zijn bewerkt met Stickles. 


Uiteraard kan een etiketje op de achterkant niet ontbreken, opgeleukt met wat verschillende pailletjes.
 

De kleine envelopjes en zakjes zijn ook prima te gebruiken op de pagina's.
Ook hier weer een aantal vilten bloemen.


Over het envelopje een strook roesjeslint met een bindertje.
Aan het houten label is met bakery twine een schattig bedel van een zakhorloge geknoopt.
Als je op zoek bent naar een bedel, dan kun je zeker slagen bij Creatotaal!


 In het envelopje zitten een aantal labels in verschillende vormen en in het zakje is ook een label geschoven. Om deze laatste is een papieren doily geplakt met een aantal geponste cirkels.


Ooit heb ik eens een scheurblokje gekocht met de schattige envelopjes om zelf te vouwen zoals je op de rechterpagina ziet. Achter het envelopje een "knopenkaartje".  Ook hier zijn weer wat pailletjes gebruikt.


 In deze pocket is een mooie tag geschoven van de Collectables 1314 van Marianne Design. Ik gebruik deze graag! Aan het katoenen touwtje is weer een bedel geknoopt. de tekst is bovenaan vastgezet met een paperclip. 


 Elk deel van het minialbum bestaat uit 3 pagina's. De middelste is ook voorzien van een pocket.
De rechterpagina is redelijk plat gescrapt.


 In de pocket van de middelste pagina zijn deze labels geschoven.


Door het hele album heen zijn klokken in verschillende vormen te zien.
Ook de Craftable 1234 (klok) van Marianne Design past hier leuk bij.


Kurk is ook superleuk te gebruiken. Hier heb ik er een stansje van de vintage flourishes voor gebruikt. Je kunt er op stempelen of zoals hier met letters een tekst. 


In de rechterpagina net zo'n tag als ik al eerder liet zien.
Om rust in een album te brengen, kies ik vaak voor herhaling of spiegelbeeld.


Onder het plaatje een strook kant met een roosje geknipt van lint, vilten bloemen, een mooi knoopje.
Achter het plaatje nog een kraft label met een brad.


Ook een slingertje met vlaggetjes kan niet ontbreken.  


En ook hier weer 2 labels uit de middelste pagina. 


 Ook aan de bovenzijde ontstaan pockets om labels in te schuiven.
Daar passen de grote labels in.
Ik vond het een fantastisch project om te maken!
Zeker een aanrader!

Liefs,
Margreet



zondag 26 maart 2017

Femke is jarig!

Hoeraaaa!! 
Femke is jarig en dat kunnen wij als team leden niet zomaar stilletjes voorbij laten gaan natuurlijk. Dus in het diepste geheim heeft iedereen een label gescrapt, en die zijn allemaal naar mij (Tiets) gestuurd en ik heb ze aan een ring  gedaan en verder een beetje gepimpt. Toen in een doos  hup naar het postkantoor en inmiddels heeft Femke hem binnen!


Hoe gaaf is dat! Een simpel mini album gemaakt maar zo leuk!!
Femke, van harte gefeliciteerd namens iedereen, en maak er een super fijne dag van!

Team Kimya!

donderdag 23 maart 2017

Speciaal voor jou

Deze keer heb ik voor jullie een mini album gemaakt met 2 grote kraft labels als basis.
Ik heb voor ertussen een stuk cardstock gesneden van 11 x 30 cm en gerild op 7,5cm, 15cm en 22,5cm. 


Ik heb de voorkant beplakt met designpapier Lavendel prachtige voorjaarskleurtjes en daar boven op heb ik een stukje Mesh wired, een witte doily, een limoen rietje, een stukje crispy lint, een bloemen kraftlabel, wat bloemetjes en een stukje lint met de tekst "speciaal voor jou" geplakt.
De achterkant heb ik vrij rustig gehouden met een sticker "Hand made"


Zo ziet het album er aan de zijkant uit. Ik heb de bovenkant dichtgeknoopt met een stukje lint. Aan de zijkant heb ik aan beide zijkanten ook onder het designpapier een stukje lint bevestigd zodat je het dicht kunt knopen.


Aan de binnenkant heb ik eerst een stukje designpapier geplakt. Daar bovenop heb ik een klein wit papieren zakje geplakt en daarin een kraftlabel geschoven en door de bovenkant van de label heb ik een stukje groen satijnlint geknoopt. Op het zakje zelf heb ik nog een burlap mini flower geplakt.



De tweede pagina heeft behalve designpapier niet veel nodig. Ik heb aan de linkerkant alleen een stukje Grosgrain lint geplakt.


Die lintensetjes zijn zo handig. Het scheelt weer zoeken en je hebt zo een mooi bij elkaar passend geheel. Aan de onderkant heb ik een stukje romance lint bevestigd en aan de linkerkant een houten tag met daarop een mini strikje.


Op de laatste pagina heb ik een pergamijn loonzakje geplakt met daar bovenop een plaatje uit het designblok. Aan de bovenkant heb ik nog een stukje vlinderlint geplakt.


Zo ziet het geheel er opengevouwen aan de binnenkant uit.



En zo ziet de achterkant er opengevouwen uit.



Veel liefs,

Jolanda

maandag 20 maart 2017

Tasje met kadootjes

hallo allemaal!


Ik heb een tasje gepimpt met daarin een blokbodemzakje met snoepjes en geld. Altijd leuker om zo geld cadeau te geven dan zo.


Ik heb een klein krafttasje gebruikt van 20 bij 14 cm. Deze heb ik beplakt met dessinpapier en toen gepimpt met leuke mallen, linten een bedel van Creatotaal bedels. Het afdrukje heb ik gekleurd met faber castell, uitgeknipt en met foamblokjes op een label geplakt.



Aan de bovenkant van het blokbodemzakje heb ik de labeltopper van Marianne Design gebruikt, en aan de achterkant een gelukspoppetje en kraftsticker.



Deze ballonnen-stans vind ik zo gaaf!



vrijdag 17 maart 2017

ATC-album


            Deze keer heb ik een ATC album voor jullie .....nou ja, een kleine uitvoering dan .  
                      Ik heb nl. van de originele bladzijdes de hoek zeg maar, eraf geknipt. Zo hou je vier vakjes over. En de kaft eromheen heb ik zelf gemaakt van kraft cardstock. En ik heb de ring-binder van Tim Holtz gebruikt...Er zitten er twee in de verpakking dus je kan twee albums maken . Ik heb papier van Studio Light gebruikt en ook de plaatjes in het album zijn van Studio Light, een nieuwe serie, Home & Happiness genaamd. Ook heb ik er de leuke stempeltjes van Scrapberry's op verwerkt . En een prachtige vlinder van Yvonne Creations en de ronde stans van Tots & Toddlers .                   Op de voorkant heb ik een zak (met bodem) geplakt waar een label in zit, deze wel iets                                                           ingekort omdat hij anders niet paste. Ik heb rekbaar lint gebruikt om het album dicht te maken. Dit zit vastgeplakt in het zakje. En hoe vinden jullie die hartjes-stekers? Vaak hoef je ze niet eens vast te plakken, kan je ze zo ergens achter steken.
Hier dan de zijkant van het album .


En de achterkant.....waar je ziet hoe ik het (rekbare) lint heb verwerkt .


Hier heb ik aan de binnenkant de mooie bloemen van Studio Light verwerkt...en zo in dat roze stippeltje vind ik ze heel leuk geworden. En zie je gelijk de eerste bladzijde. Ik heb er een ring aangehangen waar ik wat lintjes aan geknoopt heb. Ook heb ik een plaatje uit de serie op de voorkant geplakt. 


Dit is de tweede bladzijde, Het kaartje heb ik eruit gehaald omdat de twee hartjes er op zitten en je ze anders niet ziet.....lol.   En ik heb de ringband op een strookje grijsbord geplakt en met de bijbehorende splitpennen vastgezet. Dan zit het een stuk steviger.


De derde bladzijde, ook hier weer een plaatje erop geplakt. En hier en daar wat filmstrip. Dit vind ik altijd erg leuk om te verwerken.


De vierde bladzijde.....ook hier weer een mooie vlinder. Ook hier heb ik weer even twee plaatjes eruit gehaald zodat je ze kan zien. Ik heb hier de woordjes gebruikt van Tim Holtz . 


Als laatste heb ik een grote zak ( met blokbodem) gebruikt als bladzijde/zakje . Ik heb de bodem omgevouwen en geplakt, zodat je een extra vakje krijgt . In dat extra vakje heb ik drie labels gedaan....twee gemaakt, de andere is kant en klaar .
In de zak zelf heb ik een kaart gemaakt, met die mooie tekst stempel.


Nou, dit was hem weer. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden.
Een hele gezellige dag gewenst.
Martine